Karamarko: Svi koji misle mahati stranačkom knjižicom da bi se obogatili mogu odmah van

Marin Katušić Box SD portal, Vijesti

Na posljednjem predizbornom skupu Domoljubne koalicije u petak u Dubrovniku predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je poručio da svi oni koji misle mahati stranačkom knjižicom kako bi se obogatili mogu odmah izaći iz stranke, jer kako je rekao, zbog takvih su dva su puta bili na koljenima.

Tomislav Karamarko je rekao da ”Hrvatsku ne može voditi netko tko je kada se izglasavala neovisnost otišao vanka”, a ustvrdio je i kako je HDZ bio osuđen jer je stvorio hrvatsku državu. Ocijenio je kako se HDZ ”sotonizirao kroz medije”.

“HDZ je optužen i osuđen samo zato što je stvorio i obnovio hrvatsku državu. To je veliki grijeh koji oni koji nisu htjeli državu nikad neće oprostiti, istaknuo je predsjednik HDZ-a te napomenuo kako Domoljubna koalicija nema veze sa stranačkim interesima, već sa nadstrankom koja se zove Hrvatska.

Karamarko je rekao i kako koaliciji Hrvatska raste neće dopustiti “da se igraju sudbinom naše djece, neće vrijeđati naše emocije i ideale i obezvrijeđivati naše grobove”. Ponovio je da je ova Vlada je ugušila 100 tisuća radnih mjesta i zadužila Hrvatsku za 100 milijardi kuna. Sve dosadašnje Vlade u 21 godinu zadužile su je 212 milijardi, a ova Vlada 100 milijardi u 3 ,5 godina, rekao je.

Govoreći o depopulaciji Hrvatske naveo je da je samo u Njemačku odselilo 93 tisuće Hrvata, a prema stručnjacima do 2050. godine će nas biti 800 tisuća manje nego što nas je danas.

Naš program je da nas 2050. mora biti pet milijuna, istaknuo je Karamarko te ponovio kako će davati iznos od tisuću eura za novorođeno dijete.

”Smijali su mi se kad sam rekao da ćemo za svako novo dijete davati tisuću eura, a to je iznos od ukupno 300 milijuna kuna. Rekli su da to nije predviđeno u proračunu, a imamo proračun od 125 milijardi kuna. Pitali su odakle ćemo to uzeti, uzet ćemo od raznih udruga, zavoda i agencija, sve ono što Hrvatskoj ne donosi nikakvu korist, ali možda nanosi i štetu”, kazao je te ponovio kako će dio sredstava namaknuti ukidanjem Ureda bivšeg predsjednika.
Predsjednik HDZ-a je rekao i kako neće dopustiti da se gaze temeljne vrijednosti hrvatskog društva, kao i da njihove političke suparnike jako nervira gospodarski program HDZ-a.

”Njih silno nervira što imamo spreman gospodarski program, mislili su da je to šala, a kad su vidjeli da ga stvarno imamo išli su sklepati svoj program u 48 sati i krenuli su u napad na nas. Njihova osnovna metoda demoraliziranja našeg čovjeka su mediji i lažne ankete, ocijenio je .

Oni u svim anketama vode, a gube sve izbore. U 3,5 godine mi smo dobili sve izbore jer smo detektirali probleme unutra, istaknuo je.

Detuđmanizacija HDZ-a je bila detuđmanizacija hrvatskog društva. To je dekroatizacija i razvodnjavanje hrvatskog naroda”, rekao je Karamarko te dodao kako se HDZ vratio Tuđmanu, domoljublju, ali i poštenju.

”Svi koji misle mahati stranačkim iskaznicama, našim ili nekim drugim i misle da će tako lakše doći do nekih materijalnih dobara i obogatiti se neka odmah izađu iz HDZ-a. Ne trebaju nam takvi. Dva puta smo bili na koljenima zbog takvih, čak je došlo do te kolektivne tužbe. Svaki put kad je HDZ na koljenima vjerujte mi da je Hrvatska u opasnosti. HDZ jedini ima snagu, nitko drugi”, rekao je Karamarko.

Naglasio je kako bez obzira na sve što je bilo u prošlosti, HDZ uvijek nudi ruku pomirenja .

”Mi uvijek nudimo ruku pomirenja, ja smatram da djeca ljevičara, desničara i centrista moraju živjeti u ovoj zemlji. Nije me uopće briga kako se kome zove otac i kojeg je političkog uvjerenja, želim da i to dijete ima svoje radno mjesto”, rekao je predsjednik HDZ-a.

Prije početka predizbornog skupa Karamarko je novinarima rekao kako vjeruje da će Domoljubna koalicija u nedjelju osvojiti natpolovičnu većinu te da neće trebati ići u koaliciju koja bi bila proširenje ove postojeće.

(H)